Strona główna/Aktualności/Закордонний паспорт

Закордонний паспорт

11.10.2022 Ukraina

ID-картка та водійське посвідчення в Польщі. Про роботу закордонного підрозділу державного підприємства «Документ».

Mykhailo SolovienkoУ червні цього року Уряд України ухвалив постанову про реалізацію експериментального проєкту, якою передбачено, що громадяни України відтепер зможуть оформити закордонний паспорт та/або ID-картку у відокремлених підрозділах державного підприємства за кордоном. Нещодавно до переліку послуг центру додалась можливість обміну водійського посвідчення (перелік причин для заміни документа вказані на сайті центру). Зі слів Миколи Рудика, начальника Головного сервісного центру МВС, заміна водійського посвідчення, за наявності усіх необхідних документів і дистанційного підтвердження з України, можлива протягом одного дня.
На початку своєї роботи установа працювала у чотирьох програмно-технічних мобільних комплексах, або іншими словами, спеціально оснащених мікроавтобусах із символікою ДП «Документ». Скористатись послугами підприємства можна було виключно за попереднім записом на сайті установи. 22 серпня цього року польська філія ДП «Документ» оголосила про відкриття в тестовому режимі першого стаціонарного центру, який знаходиться в м. Варшава, за адресою al. Jerozolimskie 179, ТЦ Blue City (2-й поверх). Однак в Паспортному Сервісі наголосили, що оскільки режим роботи стаціонарного центру є тестовим, то вони закликають по можливості й надалі користуватися послугами установи за попереднім записом онлайн.
Згідно з інформацією на сайті держпідприємства оформлення не термінового закордонного паспорта обійдеться в 733 грн - адмінпослуга, бланк і його персоніфікація, та 335 злотих - оплата за сервісні послуги підприємства. Терміновий закордонний паспорт коштуватиме 1085 грн - та ж сама адмінпослуга, бланк і його персоніфікація, та 335 злотих - оплата за сервісні послуги підприємства. Перша ID-картка з 14 років обійдеться в 335 злотих сервісного збору,
а от ID-картка замість паспорта зразка 1994 року коштуватиме 372 грн і 335 злотих з терміном виготовлення 20 робочих днів, та 498 грн і 335 злотих з терміном виготовлення 10 робочих днів. Вартість обміну посвідчення водія коштуватиме 254 грн та 420 злотих. Важливо: вартість усіх послуг вказана без урахування банківської комісії. Решту доступних послуг, їх цінники та перелік необхідних документів можна знайти на сайті Центру ДП «Документ» у місті Варшава (посилання: warszawa.pasport.org.ua).
Mykhailo Solovienko

do góry