Strona główna/Aktualności/Документ Diia.pl також для дітей

Документ Diia.pl також для дітей

10.07.2023 Ukraina

Декілька тижнів тому польський Уряд, який є розробником додатка mObywatel, оновив застосунок та додав важливу функцію, яка розширила українську вкладинку й значною мірою спростить життя воєнним біженцям у яких є діти.

Mykhailo SolovienkoМіністерство Цифровізації, яке відповідає за розвиток додатка, на початку червня оголосило про нову функцію в українському сегменті mObywatel. Мова про функцію, яка дозволяє додати до переліку документів батьків документ diia.pl дитини. Це рішення не лише значною мірою повпливає на вирішення щоденних справ в Польщі, а й нарешті остаточно врегульовує питання перетину кордону дітьми до 13 років, які раніше не мали змоги отримати документ diia.pl.

Слід нагадати, що електронний документ diia.pl це документ, який окрім підтвердження особи та його статусу, у парі з дійсним закордонним паспортом використовується, зокрема, для багаторазового перетину зовнішнього кордону ЄС без необхідності отримання візи (не перевищуючи встановленого законом 30-денного терміну).

Обов’язковими вимогами для отримання документа для дитини є наявність у дитини статусу UKR, зареєстрована у реєстрі заява про надання статусу UKR із фотографією та наявність інформації у PESEL дитини, яка повинна вказувати на те, що дитина пов’язана з номером PESEL батьків, які хочуть додати документи дитини. Для того, щоб згенерувати документ diia.pl для дитини одному із батьків потрібно авторизуватись в додаток mObywatel та відкрити вкладку «Діти». Якщо вкладка не висвітлюється, то потрібно спробувати оновити додаток. Після цього потрібно вибрати дані дитини для якої ви хочете завантажити документ та затвердити усі заяви. У випадку якщо дані дитини не висвітлюються потрібно звернутись в Urząd Miasta. Після обробки заявки документ буде додано й він буде готовий для використання.

Konsultant ukraiński
Mykhailo Solovienko
do góry