Strona główna/Aktualności/Ukraina/Безоплатний проїзд для громадян (..)

Безоплатний проїзд для громадян України

01.04.2022 Ukraina

Уже понад місяць мільйони українців по всьому світі вимушені шукати прихисток від куль, бомб і щоденної небезпеки. Одним із таких місць стала Польща, яка протягнула обидві руки допомоги й всіляко старається допомогти. Сьогодні ми зібрали для Вас кілька актуальних в найближчому часі інформацій, які, можливо, будуть для Вас корисними найближчим часом.

З 25 березня до 13 квітня воєнні біженці з України зможуть безоплатно користуватись послугами комунального транспорту міста Рибник. Безплатний проїзд здійснюється на підставі паспорта, або іншого документа, що підтверджує громадянство України.

 «Ярмарок Вакансій»

7 квітня, з 10:00 до 12:00, в приміщенні Cechu Rzemiosł та Małej i Średniej Przedsiębiorczości в Рибнику, який знаходиться за адресою вул. Wysoka 15/17, відбудеться перший польсько-український «Ярмарок Вакансій». «Запрошуємо до участі всіх безробітних та тих, хто зараз зацікавлені пошуком роботи, для вибору відповідної роботи» - читаємо на сторінці Повітового Уряду Праці в Рибнику.

 Реєстрація та щеплення супроводжуючих тварин

Воєнні біженці, які прибули в Польщу з супроводжуючими тваринами (собаки, коти, тхори) за спрощеною процедурою, мають змогу безоплатно зареєструвати та зробити щеплення для своїх домашніх улюбленців. Як повідомляє Головна Ветеринарна Інспекція, з питаннями щодо реєстрації та щеплень вище згаданих тварин слід звертатись у найближчу ветеринарну клініку, де Вас проінформують про подальші процедури.

Школи Рибника. Освітній процес триває

Станом на 25 березня школи в Рибнику відвідує вже понад 400 дітей з України. Частина з них відвідує підготовчі класи, де навчаються виключно діти з України. Нагадуємо, що записи в школи міста здійснюється особисто під час звернення до дирекції школи. У випадках, коли у вибраних Вами школах відсутні місця, просимо контактувати з Відділом Освіти Міської Ради міста Рибника за телефоном 32 43 92 133, або за допомогою листа на електронну адресу edukacja@um.rybnik.pl.

 Mykhailo Solovienko

Konsultant ukraiński
Mykhailo Solovienko
do góry