Strona główna/Aktualności/Ukraina/НМТ за кордоном

НМТ за кордоном

19.04.2024 Ukraina

З наближенням літа випускники стають все ближче до важливого етапу їхнього життя - складання вступних іспитів для подальшого вступу в вищі навчальні заклади.

Mykhailo SolovienkoОстанні роки на заміну звичному Зовнішньому Незалежному Оцінюванню прийшов Національний мультипредметний тест (НМТ), який дозволяє швидко та значно простіше визначити рівень навчальних досягнень випускників. Цього року, як і в попередні роки, тест складатимуть також випускники шкіл, які тимчасово знаходяться за кордоном. Важливість іспиту полягає в тому, що він знадобиться не лише для вступу до українських вишів, але й є важливим при вступі до багатьох польських університетів. Скласти іспит можуть учні, які навчаються дистанційно в українських школах, але й також ті, які закінчують тільки польську школу - у такому випадку знадобиться документ, який підтверджуватиме, що учень закінчує навчання у своїй школі.

У Польщі іспит можна скласти в Варшаві, Бидґощі, Вроцлаві, Любліні, Домброві Гурнічей та Кракові. Останні два міста є найближчими від Рибника. Основний період реєстрації розпочався 14 березня і триватиме до 11 квітня включно. Також для обмеженої реєстрації буде доступний додатковий період - 10-15 травня. Додатковим терміном реєстрації зможуть скористатись ті, хто не зміг зареєструватися на тест з поважних причин під час основного періоду, а також ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але отримав відмову.

Кількість учасників НМТ за кордоном є обмеженою, тому зареєструватись потрібно як найшвидше. Якщо ж місця в найближчому пункті закінчаться, то варто зареєструватись в іншому найближчому пункті, оскільки до 15 квітня ще можна змінювати місце проходження тестування та предмет на вибір. Зареєструватись на тест можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (https://testportal.gov.ua/).

Konsultant ukraiński
Mykhailo Solovienko
do góry